Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Yöremize Özgü Meşhur Yemekler | süreyya | Forum Oyunları | 4 | 19-12-2008 01:11 |
| Meşhur Gyzem Oyunu | NeslihanTan | Flash Oyunlar | 0 | 07-11-2008 11:09 |
| Meşhur Sedat Abi | Osman | Resimler | 5 | 23-10-2008 15:51 |
| Meşhur İşkembeci | sancar | Resimler | 0 | 23-10-2008 15:06 |
| Yozgatın Meşhur Arapaşı | BeYz@ | Türk Mutfağı | 1 | 01-04-2008 14:42 |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |||
|
Binbaşı
![]() Üyelik tarihi: Nov 2007
|
Antalyanın meşhur piyazını kendi ellerimle hazırlayıp Tarifini ve resmini sizlerle paylaşmak istedim. Belki merak edip farklı damak tadını denemek istersiniz ... ![]() Tarifi
Hazırlanışı Haşlanmış fasulye' den ve suyundan 1' er bardak kadar ayırın ayrı bir kapta sarımsağı ezin üzerine limon sirke ve tahını karıştırın. Tahın ,limon ve sirkeyle birleşince biraz sertleşecektir. 1bardak sıvı yağı 1 kesme şekeri karıştırın. Diğer tarafta ayırdığımız fasulye ve suyunu el robotuyla sıvı kıvamına gelene kadar parçalayın sıvı kıvama gelen bu karışımıda diğer tarafata hazırladığımız tahının içine karıştırın. karışım daha akıcı ve yumuşak bir kıvam alacaktır . kimyon ve kara biberi damak tadınıza göre atalım. Suyu süzülmuş kuru fasulyelerin içine karıştıralım . Katı pişmiş yumurtamızı çok parçalamadan küçük küçük keselim maydonozlarımızı doğrayalım , domatesi de doğrayalım . Kuru soğanımızı ince, ince yarım halkalar şeklinde doğrayıp içine karıştıralım. ve söyle bir karıştıralım ..... Daha sonra servis tabağına alıp servis yapalım. Afiyet olsun....
|
|||
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
SİTE YÖNETİCİSİ
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
|
Seyhan güzel görünüyor.
![]() Benim bildiğim piyazdan oldukca farklı ![]() Kalorisi oldukca yüksek bence dikkat etmek lazım. ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Binbaşı
![]() Üyelik tarihi: Nov 2007
|
Kalorisi yüksek evet içersinde ne kadar limon ve sirke olsada kolestrol' u ve şekeri olanlar için belirli ölçüde tüketilmeli
![]()
|
||
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
SİTE YÖNETİCİSİ
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
|
Tamam Seyhan bu tam Dilo'ya göreymiş
![]() ![]() Sen bundan kilolarca hazırla bana haber ver kargo parasını ben karşılarım Dilo'ya yolla. ![]() ![]() ![]() Tüm değerleri tavan yapsın.. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|