Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Kur'anla Amel Etmek | hanne | Dua ve Hadis | 1 | 08-11-2010 07:56 |
| Azabı Kaldıran Amel | _Aycicek_ | Gizem ve Kıssadan Hisseler | 0 | 20-07-2010 23:17 |
| İlim Amel ve İhlas | yarası~saklı | Serbest Kürsü | 3 | 28-04-2010 15:15 |
| Bazı Amel ve Sözlerin Fazileti | Osman | Dua ve Hadis | 4 | 05-02-2009 07:09 |
| Rüya İle Amel Edilir mi | vorpax | Serbest Kürsü | 0 | 03-10-2008 01:19 |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |
|
Çavuş
![]() Üyelik tarihi: Jun 2010
|
![]() Güzel Amel... Ibrahim Ethem bir gün hamama girmek ister... Hamamcı: - Ey derviş, dedi. Hamama girmek için para lazım, bedava olmaz, paran varmı? Ibrahim Ethem: - Param yok, dedi. Hamamcı sert davrandı ve: - Parası olmayan hamama giremez, diye kestirip attı. Ibrahim bunu duydu, öyle bir çağırış çağırdı ki yer gök çınladı. Herkes başına toplandı. Teselli etmeye çalışarak: - Ey derviş, hamama koymadılar diye nara atmak doğru mu? Kalk ağlama, biz senin hamam paranı veririz dediler. Ibrahim Ethem, etrafında hayretle kendisine bakan çehrelere: - Ben hamama giremediğim için ağlamıyorum. Hamamcının beni hamama koymayışı başka bir şey hatırlattı. Dünyada ücretsiz hamama bile koymuyorlar. Yarın ahirette güzel amelini getirde seni öyle cennete koyalım deyince ben ne cevap verecem? Güzel amelim olarak ne göstereceğim? Onu hatırladım da öyle ağladım. Dünyada parası olmayanı hamama koymadıkları gibi ahirette de güzel ameli olmayanı cennete bırakmayacaklardır... |
|
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
SİTE YÖNETİCİSİ
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
|
Alıntı: