Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Bir Daha Savaş Ve Daha Güzel Yenil | Okyanus Yürekli | Sohbet ve Serbest Kürsü | 1 | 16-11-2009 12:58 |
| İlk Defa Üşüyorum | memoli | Güzel Sözler & Sohbet & SMS | 3 | 03-08-2009 10:57 |
| İlk Defa Görüyorum | kuzcali | Fıkralar | 1 | 24-01-2009 12:12 |
| Söyle Kim Daha Şanslı | ZaGoR_M | Aşk Hikayeleri | 0 | 05-09-2008 00:03 |
| İnsan Hayvanlardan Daha Aşağı Meleklerden Daha Üstündür | stainless | Soru Cevaplar | 3 | 07-08-2008 18:07 |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |||
|
Yarbay
![]() Üyelik tarihi: Apr 2010
|
Cebrâîl aleyhisselâm dedi: - Yâ Rabbel âlemîn! Resûlullah (s.a.v) hazretlerinin dostluğu Ebû Bekrin gönlünde ne mikdâr ve ne kadar olduğunu bilmek isterim. Bayram günü idi. Ebû Bekr-i Sıddîk (r.a) kıymetli ve gösterişli elbise giymiş ve otuz altınlık bir şal omuzuna almış idi. Cebrâîl aleyhisselâm a'mâ sûretinde gelip yol üzerinde oturdu. Oraya Ebû Bekr-i Sıddîk geldi. Ona yaklaşdı. Cebrâîl aleyhisselâm dedi ki - ü tebâreke ve teâlâ afv etsin o kimseyi ki Muhammed Mustafâ dostluğuna bana birşey versin.Ebû Bekr (r.a) o sözü işitdi. Mubârek omuzundan şalını çıkarıp ona verdi. Buyurdu ki - Bir def'a dahâ söyle. Bir def'a dahâ söyledi. Ebû Bekr-i Sıddîk kaftanını çıkarıp ona verdi. Dördüncüde setr-i avretini örten elbiseden başka bütün elbiselerini ona verdi. Beşincide na'lınını çıkarıp ona verdi. Sonunda artık elbisesi kalmadı. Bilâli (r.a) çağırdı ve Ona buyurdu: - Yâ Bilâl. Âişenin evine var. Birşey getir. Bilâl (r.a) giderken Resûlullah 'sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem' hazretlerine rast gelip buyurdular ki - Nereye gidersin yâ Bilâl! Sen mi söylersin ben mi söyliyeyim. Bilâl (r.a) dedi ki - Yâ Resûlallah siz buyurun. Buyurdular ki: - Yâ Bilâl! Bil ki o a'mâ Cebrâîl-i emîndir. ü tebâreke ve teâlâ onu bu şeklde gönderdi ki Ebû Bekr-i Sıddîkın bana muhabbeti ne kadardır anlasın.Hazret-i Ebû Bekr (r.a) Bilâli bekler idi. Hazret-i Bilâl elbise getirdi. Hazret-i Ebû Bekr-i Sıddîk o elbiseyi giydi. Hazret-i Cebrâîl aleyhisselâm Resûlullahın 'sallallahü aleyhi ve sellem' huzûr-ı şerîflerine gelip dedi ki - Yâ Muhammed! Ebû Bekr-i Sıddîkı tecrübe ederdim. Elbiseler benim işime yaramaz. Resûlullah 'sallallahü aleyhi ve sellem' Cebrâîl aleyhisselâmın getirdiği elbiseleri Ebû Bekr-i Sıddîka getirdi. Ebû Bekr (r.a): - Bir nesneyi ki senin dostluğun uğruna vermiş olayım artık o bana gerekmez. Nereye uygun bulursanız oraya tasarruf ediniz dedi. Kaynak: Menakıb-i Çihar Yar-i Güzin
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Üye
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
|
Onların dünyalıkları ellerinde idi kalplerinde değil.
Böyle olunca da Rasülün aşkı için değil mallarını canlarını bile feda ediyorlardı. Günümüz materyalist düşüncesi ile bunu izah etmek zor haliyle.... Burada Hasan Basri sahabe için " onları görseydiniz deli zannederdiniz, onlar sizi görseydi müslüman değil derlerdi" sözünü zikretmeden geçemeyeceğim. Sahabeyi anlamak için onların imanı gibi iman, aşkı gibi aşk lazım. Teşekkürler yarası saklı... |
|
|
|