Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Atatürk'ün Tabutu | Sayfa | Hakkındaki Yazılar | 6 | 20-08-2009 16:12 |
| Ergenekon İddanamesinin Tam Metni | Mezarcı | Güncel Haberler | 0 | 26-07-2008 19:25 |
| Atatürk'ün Rüyaları | Casper_m | Anılar | 2 | 16-12-2007 12:26 |
| Atatürk'ün 1933'de Bursa Mitingi'nde Yaptığı Konuşmanın Metni | EnBiTâne | Fikirleri | 0 | 05-11-2007 12:07 |
| Atatürk'ün Anıları | İntizar | Anılar | 0 | 20-10-2007 19:43 |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |||
|
VIP Üye
![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
|
![]() Malik olduğum bütün nutuk ve hisse senetleriyle Çankaya'daki menkul ve gayrimenkul emvalimi Cumhuriyet Halk Partisi'ne atideki şartlara, terk ve vasiyet ediyorum: 1. Nukut ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır. 2. Her seneki gibi nemadan, nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule'ye ayda bin, Afet'e 800, Sabiha Gökçen'e 600, Ülkü'ye 200 lira ve Rukiye ile Nebile'ye şimdiki yüzer lira verilecektir. 3. Sabiha Gökçen'e bir ev de alınabilecek, ayrıca para verilecektir. 4. Makbule'nin yaşadığı müddetçe Çankaya'da oturduğu ev de emrinde kalacaktır. 5. İsmet İnönü'nün Çocuklarına yüksek tahsillerini ikmal için muhtaç olacakları yardım yapılacaktır. 6. Her sene nemedan mütebaki miktar yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil Kurumlarına tahsis edilecektir. M. K.Atatürk
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Acemi ER
|
Kim inanır ki ATATÜRK'ümüzün 6 maddelik bir vasiyetle ebedi uykusuna yattığına... oğu kabul ettiği gibi bence de onun vasiyetinin tamamı gizleniyo. Çünkü ATATÜRK vatanını ve milletini çok ama çok seven bir liderdi. Yaptığı işler gibi milletine ışık tutacak bir vasiyet bırakabileceğine inanıyorum. O yüzden 6 madde değildir onun vasiyeti bence... :P
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Er
![]() Üyelik tarihi: Nov 2007
|
Ewt Atatürk'ün böyle fıkra gibi vasiyet bırakabileceğine inanmak biraz güç.bu kişi ve kurumların devlet tarafından korunmasını ve yaşatılması gerektiğini aktarabilir bir şekilde ama onu şu kadar,buna bu kadar,iş bankasına şöyle tarih kurumuna böyle...vs çok yalın bulduğumu belirtmek isterim.teşekkürler paylaşımcı arkadaşımıza.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Albay
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
|
Paylaşımın için teşekkürler.6 maddelik bir vasiyet inandırıcı gelmiyor.Atamız'ın daha geniş kapsamlı bir vasiyeti olmalı bizlere ışık tutacak...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Acemi ER
![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
|
Onun niçin Atatürk oldugunu anlamak hiçde zor değil.
|
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Albay
![]() Üyelik tarihi: Mar 2009
|
Bizlerle paylaştığın için çok çok teşekkürler.
Ellerine sağlık.
|
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Teğmen
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
|
Bende sizlerle aynı fikirdeyim dostlarım ve bu çok büyük liderimiz Atamıza da bu yakışır zaten,yeri asla doldurulamaz.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Atatürk'ün vasiyetinin fotokopisi görmüştüm. Ama içeriğini inanın hatırlamıyorum. Ama internet ortamında ki fotokopisi aşağıda..
![]() |
|
|
|
#9 |
|
Er
![]() Üyelik tarihi: Sep 2009
|
Bütün dünya milletleri takdir ediyor, ama bizdeki örümcek kafalılar hala anlamamakta ısrar ediyor nedense. Mekanı cennet olsun
rahmet eylesin. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Acemi ER
![]() Üyelik tarihi: Oct 2008
|
çok tesekkür ederim ellerine sağlık