Arama
Ondokuz Forum > MUHABBET ve EĞLENCE BÖLÜMÜ > Tartışma Platformu > Yıldız Kenter Yakılmak İstiyor

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yıldız Gözlüm - Uğur ASLAN - Yıldız TİLBE Osman Sesli Mp3 Şiirler 14 18-08-2008 13:07
Birlikte Ayrılık-Müşfik Kenter Yorumu İle Mezarcı Aşk Videoları 1 18-04-2008 00:20
Sarı Yıldız Mavi Yıldız Türküsü - Sivas Yöresi Sayfa Şarkı Sözleri - Hikayeleri 3 24-03-2008 17:22
Canım Seni İstiyor - Sibel CAN ZeynepCan Kendi Yaptığınız Videolar 5 07-02-2008 16:34
Canım Yalnızca Sevmek İstiyor Forumcu6 Aşk Hikayeleri 0 18-08-2007 12:35

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-05-2008, 15:07   #1 (permalink)
VIP Üye

BeYz@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Seviye: 41 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 625 / 1014
Güç: 911 / 7218
Deneyim: 59%

Paylaş
Standart Yıldız Kenter Yakılmak İstiyor

1. Yıldız Kenter neden yakılmak istediğini açıkladı
  2. Ünlü Soprano Leyla Gencer'den sonra tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter de yakılmak isteğini söyledi. Kenter neden yakılmak istediğini şöyle anlattı.
    İşte Türk tiyatrosunun duayenlerinden Yıldız Kenter'in odatv'ye yaptığı açıklama:
    “Ben yakılmak istediğimi söylüyorum. Bunun sebebi var zaten mecbur olacaklar ileride bunu yapmaya. Mezarlıklar adam almıyor artık. Geçen gün benim yengem öldü. Ölüsünü ağabeyimin yanına gömdüler, üstüne gömdüler yani. Fakat yol diye bir şey yok, yollara bile gömmüşler ve üstüne basıyorsun yüreğin titriyor.
    Ölüye saygı nerede, çöplük gibi, bakımsız Karacaahmet'tin o bölümleri. Şey yaptırdık, adamlara para veriyoruz, temizlesinler bilmem ne diye, yok olmuyor, olmuyor ve oraya gittiğim zaman ben her zaman zor buluyorum yolu. Şey yok, saygılı yerler değil maalesef, yakışmıyor bize, bu kadar bakımsız, bu kadar çöplük gibi tinerci çocukların dolaştığı bakımsız, tehlikeli yerler çoğunlukla.
    Belirli yerleri bazen bakımlı oluyor. Beni rahatsız eden Bugün gazetesinde çıkan bir yazı, bunu söyleyen kişiye söylenecek çok laf var ama galiba en hafifi bunların çok ayıp ediyorlar, ayıp. Kültürü alıyor, buna günah diyen insanlar, eskiden ışığa günah diyorlardı kullandılar, camileri hep elektrik donattılar değil mi? Kandillerle aydınlanmıyor.
    Bisiklete günah diyorlardı alıştılar, araba Gavur icadıydı alıştılar hepsine. Sen Batıya bu kadar yönelmek için bu kadar çırpınıyorken batının getirdiği bu âdeti de yaşayanlara yer açılması amacı ile adapte etmemiz lazım. Zaten ileride mecbur olacaklar. Olmamalarına imkân yok. Bakın Turgutreis'te şuanda meydan olan yer eskiden mezarlıkmış. Turgutreis meydanı yaptılar, döşediler, park yaptılar. Değişecek bunların hepsi.
    Şu dünyada öldükten sonra yer işgal etmek istemiyorum. İnsanların mezar bakımsız, mezarın üstüne insanlar çıkmış, mezar üstünde köpekler pislemiş doğal olarak. Mezarın üstüne onun sevdiği meyve ağacını dikmiştim çıkmışlar, taşı oymuşlar, taşı devirmişler. Su kesilir sulayamazsınız, çiçekler kurur...
  3. mynet haberden alıntı....
İmzası

BeYz@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-05-2008, 15:29   #2 (permalink)
SİTE YÖNETİCİSİ

Osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Seviye: 73 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 2708 / 2708
Güç: 4870 / 16223
Deneyim: 23%

Paylaş
Standart Cevap: Yıldız Kenter Yakılmak İstiyor

Bunların hepsi birer bahane. Asıl olan konu bu tür kişilerin inançsız olmaları bence. Kuranın en azından tesfirini okudularmı acaba?? Gidin sorun en son çıkan kitabı okumuş anlatırlar. Tabiki okusunlar ona hiç lafım yok fakat insan birazda kendi dinini arştırır ve dinimiz neyi emrediyorsa ona göre yaşar. Yazık çok yazık
İmzası

Osman isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-05-2008, 15:37   #3 (permalink)
Acemi ER

Forumcu8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Seviye: -INF [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: NAN / -INF
Güç: -INF / -INF
Deneyim: NAN%

Paylaş

Aslında en iyisi bu sözlere hiç cevap bile vermemek.Çünkü bu sözlerde cevap vermeye değecek kadar bile İslam'a saygı yok.
''Nasıl yaşarsan öyle ölürsün, nasıl ölürsen öyle haşrolunursun.''
Forumcu8 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-05-2008, 16:11   #4 (permalink)
Binbaşı

Sonum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Seviye: 27 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 119 / 664
Güç: 321 / 5670
Deneyim: 57%

Paylaş

Hindistan adetlerinde bu uygulanıyor biliyorum,ama bir türk ve müslüman olarak bunun yapılmasını doğru bulmuyorum herşeyin bir usulü var bu usulleri bence doğru yollarla değiştirmek daha mantıklıdır bence..
Sonum isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-05-2008, 16:37   #5 (permalink)
Albay

haticekübra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Seviye: 37 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 363 / 918
Güç: 703 / 7829
Deneyim: 74%

Paylaş

İnsan şerefli bir varlıktır ve bu yüzden dinimizce topraktan yaratılan biz insanoğlu,yine toprağa gömülüyoruz.Bu konuyu 2 gün önce babamla konuşmuştuk,babama niçin yakılmamız yasak da toprağa gömülüyoruz diye sormuştum,(hani şöyle bir korku varya kabir korkusu,böcekler,yılanlar.Bizi orada neyin beklediğini bilemiyoruz.Ama yakılırsak bunların hepsinden kurtuluruz gibi bir düşünce insanda beliriyor.İnsan hayatta daima kendisine çatlaklar oluşturup,o çatlaklardan sızma eğilimindedir)Babamda İnsan oğlu şerefli bir varlıktır cevabını vermişti bana.Cenabı hak insanı bu dünyadan ,ahirete yollarken bile cuma namazından tut,yıkanıp kefenlenilmesi bile şerefli bir uğurlanıştır.Demişti.
Din olgusunun ehemmiyetini kavrayamayan insanlar ,hayatları boyunca yanlış yollarda yürümeye mahkümdur.Allah insana akıl vermiş,bulamayanların vay haline.
İmzası

haticekübra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-05-2008, 16:41   #6 (permalink)
Yüzbaşı

çatlakkız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Aktiflik: 139 / 666
Güç: 323 / 4930
Deneyim: 64%

Paylaş

Protestan geleneği olan öldükten sonra yakılmanın yaygınlaşmaya başlaması ateist ve agnostik sayısındaki artışın yanı sıra yeni yaşam biçimlerine de bağlanıyor.
Konunun uzmanları; yalnız yaşayan insan sayısındaki artış, insanların doğdukları ve büyüdükleri yerlerden değişik kent ve ülkelere göç etmeleri ve dini inançlardaki gerilemenin, öldükten sonra gömülmek yerine yakılma kararı almalarında etkili olduğunu söylüyor.

Ne sapkın düşünceler var.Allah(cc) bizleri böyle düşünenlerden uzak tutsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
çatlakkız isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-05-2008, 17:37   #7 (permalink)
VIP Üye

İntizar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Seviye: 52 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 1169 / 1277
Güç: 1711 / 11439
Deneyim: 8%

Paylaş

Cesedi yakmak bir hundu geleneğidir.Yıldız Kenter'den talihsiz bir açıklama. İslam neden elektrigi , otomobili , teknolojiyi yasak kılsın ??? Yok böyle birşey. Lütfen herşeyi dine islama yamamıyalım ! Dinimizde bunlar yasak degildir !!!
Ama öldükten sonra yakılmak yasaktır.Bizler bilimin getirdiği yeniliğe değil, bize ait olmayan batılı geleneklere karşıyız. bizi biz yapan farklı kültürümüzdür.Burda çıkıpta bu tür yorumlarla ahkam kesilip kıvırma yapmasınlar,yürekli olsunlar inançları gereği böyle istiyoruz desinler.Dürüst olsunlar.Mademki yakılmak isteniyor küllerinide Türkiye topraklarına savurtmasınlar.Butür kişilerin cenaze namazlarının kılmasıda caiz değildir.

Yakında bunu moda haline getirler ve onun çabasına girmişler bile...Cenazeleri alkışlamak,mum yakmak gibi.Kendisi hakkında bazı yerlerde yorum yapılmış ve sanatçıya saygı denmiş.Sanatçı diye her dediğine saygı gösterecek değiliz!!!.

Bu konuyu Güncel haberlerden tartışma platforumuna taşıyorum.
İmzası

Konu İntizar tarafından (20-05-2008 Saat 17:45 ) değiştirilmiştir.. Sebep: .
İntizar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-05-2008, 10:41   #8 (permalink)
Acemi ER

atsop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Seviye: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 11
Güç: 2 / 94
Deneyim: 47%

Paylaş

Her Insan Müslüman Dogar Inancina Göre Yaşar Ve ölür öldügünde Müslüman Degilse Imami Ugraştirmasinlar Yakin Gitsin Onada Alişiriz Ama Küllerini Denize Atmasinlar Lagimlar Denize Akiyor Kokarlar Sonra,töbe Töbe şaşirmiş bunlar.
atsop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-05-2008, 14:08   #9 (permalink)
VIP Üye

@PRENSES@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Seviye: 35 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 284 / 868
Güç: 611 / 7785
Deneyim: 75%

Paylaş

vay be, ne hallere , ne durumlara geldik.
Allah akıl fikir versin.
aslında yorum bile yapmak istemedim fakat kendimi tutamadım..dini duyguların köreltilmesinden başka hiçbirşey değil.
birde doğru birşeymiş gibi örnekler veriliyor..pes..
İmzası

HERŞEYİN BAŞI SEVGİ,
HAYAT SEVİNCE GÜZEL....!
@PRENSES@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-05-2008, 16:10   #10 (permalink)
Binbaşı

Sonum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

REP Göstergesi
Aktiflik: 119 / 664
Güç: 321 / 5670
Deneyim: 57%

Paylaş

Yıldız Kenter;mezarlıklarda yer olmadığını,ölülerin üst üste gömülmesinden şikayetçi olduğunu öne sürerek kendi ölüsünün yakılmasını istemiş.Dinimize uymayan ve bize yakımşayan bir gelenek bu elbette.Evet mezarlıklara gelince hakikatende öyle,mezarları mermerden,seramikten oymalı taşlardan öyle hale getirdiler ki konut siteleri gibi olmaya başladı hatta,bunun ilerisinin ne olcağaını çok merak ediyorum,çünkü öyle ki bir yanda yeni insanlar doğarken diğer yandan da vefat edenler oluyor,mezarlıklar öyle dolduki ölülerimizi toprağa koymak o kadar zorlaştı artık.
Sonum isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil