Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Köpekler Çikolata Yerse Ölür | çerkezkızı | Hayvanlar Alemi - Hayvan Dostları | 6 | 09-10-2008 17:37 |
| Ölür müydün Sanki Sevsen Beni - Emre AYDIN | Osman | Şiirler | 0 | 03-01-2008 02:30 |
| Bir Gün Babamızın Resmi de Ölür | İntizar | Sohbet ve Serbest Kürsü | 2 | 18-11-2007 16:07 |
| Sevenler Gece Ölür | Valettam | Aşk Videoları | 0 | 21-09-2007 17:44 |
| Ağaçlar Ayakda Ölür - Fatih KISAPARMAK | İntizar | Şarkı Sözleri - Hikayeleri | 1 | 11-08-2007 15:46 |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |
|
Yasaklı Üye
|
![]() Şehitler de ÖLÜR! 27 Şubat 2008 Çarşamba 08:29 Yılmaz Özdül "Şehitler ölmez" sloganına karşı bir yazı yazdı ki... Okuyun bakın şehitler nasıl öldürülürmüş? Şehitler ölür... 6 yaşındaydım... Hayli yaşlı bir komşumuz vardı.90 küsur. Vade doldu... Vefat etti. Dün gibi hatırlıyorum. İlk kez tanışmıştım ölümle... Adeta yas ilan edilmişti mahallede. Televizyon açmak yasak... Radyo yasak. Teyp açmak yasak. "Duyulur, ayıp olur" deniyordu. Yüksek sesle konuşmak yasak. Top oynamak yasak. Anneler toplanıyor, komşu evine. Babalar toplanıyor, kapı önünde. Ve, cami... "İnsan"a yakışır bir vakar... Sessizlik, usul usul gözyaşı, başsağlığı dilekleri, dostlar sağolsun temennileri, sonra hep birlikte mahalleye dönüş... Hüzün korteji. * Yatağında, eceliyle son nefesini veren 90 küsur yaşındaki komşularımızı bile, böyle uğurlardık... Hatırlarsınız. * Ya bugün? Tivilerde şarkılar, türküler... Kim kimi becerdi, tam gaz. Maçlara devam. Hálá, parite marite filan. * Bakın... İki kare fotoğraf veriyorum size... Mahallemden. İzmir’den. İki gün önce, Hilton Oteli. EGİAD "balo" yapıyor. Balo. Smokinli adamlar göbek atıyor, ağızlarında tank namlusu gibi purolar, takıp takıştırmış kadınlar, şen şakrak... Memleket savaştaymış, ciğerimiz yanıyormuş, bıyıkları terlememiş fidanlar bir bir düşüyormuş, hikáye... Sahnede, Kenan Doğulu! Hani şu 10. Yıl Marşı... Çııııktık açık alınlaaa, 10 yılda her savaştaaaan... Eller havaya, tempo! İzmir Emniyet Müdürü orada. CHP milletvekili orada... * Ne diyelim... içinize sindirsin kardeşim... Cümleten hayırlı balolar dilerim.* Bi dahaki sefere "maskeli balo" yapın da, adamın biri çıkar yazar, böyle kabak gibi görünmeyin. Kaynak: ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Acemi ER
![]() Üyelik tarihi: Jan 2008
|
Ateş düştüğü yeri yakar sözü geldi aklıma,ama bence burada düşen ateş hepimizi yakmalı gerçekten yas ilan etmeliyiz......Gencecik evlatlarımızı toprağa verirken,eğlenerek onlara saygısızlık yapmamalıyız yani ateş hepimize düşmeli ve de hepimizi yakmalı...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Acemi ER
![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
|
maalesef vurdum duymazlık almış başını gidiyor.kendi ciğerleri yanmıyorki.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Binbaşı
![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
|
cansu paylaşımın için teşekkürler ... Ama şu bir gerçek tamam siz belki mecazi manada söyleyebilirsiniz (şehitlerde ölür diye) ama normalde bir şeyleri ifade edebilmek için o kelimeler teleffuz edilmez bence çünkü
kur'an da şehitler için: yolunda öldürülenler için Ölü Demeyiniz bilakis onlar hayattadır diridirler... fakat siz anlayamazsınız... buyuruyor... mecaz manada kullanılsada bence her ne olursa olsun bu şekilde teleffuz etmeyin... bu dün yadaki vurdum duymazlar zaten orada ! görecekler neyin ne olduğunu... sevgiyle kalın.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Binbaşı
![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
|
Gencecik delikanlılarımız,mehmetçiklerimiz,ana kuzuları bu ülke uğruna,vatanımız uğruna zalim düşmanın önüne kendini siper ederken bazı vurdumduymazlar işte böyle keyif çatıyorlar_!!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Acemi ER
|
Cansu'cuğum, Bay_Turan arkadaşımın şehitler ölmez sözlerine katılıyorum. Bu senin söylediklerin, insanların ne kadar kendilerinde olmadığının bir göstergesi bence.Dinimizi, ahlakımızı ne derece yitirdiğimizin bir göstergesi bu. Artık cenazelerimizde bırak ağlamayı, ölen kişinin hali ne olacak deyip üzülemiyoruz bile. Yazık, çok yazık. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Acemi ER
![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
|
cansu kardeş size katılıyorum şimdilerde ölen kişinin arkasından yakınlarına saygı köylerde devam ediyor benim köyümde hala var.zamanımızda alkışlarla cenaze defnettik alıştık ama küllerini denize döken aydınlara nasıl alışacagız bilemiyorum düşünüyorumda normal diyorum onu imam yıkamadı,
|
|
|
|