Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Türkçe nin Doğru Kullanımı | Osman | Genel Kültür | 1 | 12-06-2008 17:21 |
| Son Dakika Üyelerimizin Yeni Resimleri | DiLo | Resimler | 14 | 22-05-2008 11:39 |
| Dünya Liderlerinin Atatürk Hakkındaki Düşünceleri | Forumcu6 | Hakkındaki Yazılar | 1 | 20-03-2008 16:11 |
| Forumumuzda Görev Yapan ve Tüm Üyelerimizin Dikkatine | memoli | Kurallarımız ve Duyurularımız | 0 | 19-03-2008 05:30 |
| Serap Hoca ve Diğer Üyelerimizin Doğum Günü | Casper_m | Teşekkür ve Kutlamalar | 9 | 08-01-2008 11:29 |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |
|
Acemi ER
|
Merhaba sevgili ondokuzforum üyeleri,
Forumumuzun açık, anlaşılır ve doğru bir şekilde Türkçe kullanmaya özen göstermesi, üyelerimizin pek çoğunu memnun etmiştir diye düşünüyoruz. Hepimizin gayreti ile oluşturduğumuz bu ortam için forum adına hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Forumdaki yazıların tümü olmasa da güncel olan paylaşımların çoğu gözden geçirilmiş ve gerekli düzeltmeler yapılmıştır. Yeni eklenen konuların Türkçe yazım kontrolü öncelikli olarak yapılmaktadır. Kontrol ve düzeltmeler yapılırken üyelerimizin yanlış yazımları, genellikle farklı renkle belirtilmektedir. Bu uygulamalardaki esas amaç doğru yazımların başkaları tarafından da öğrenilmesidir. Ancak bu durumu hoş karşılamayan üyelerimiz de olabilir düşüncesi ile sizlere de danışarak en doğru uygulamayı gerçekleştirmek istedik.. Bu paylaşımı okuduktan sonra düşüncelerinizi bizlerle paylaşır ve aşağıya yorum olarak yazarsanız bizleri mutlu edeceksiniz. Bundan sonraki çalışmalarımızda bize yön verebilecek fikirlerinizi bizlerle paylaşacağınız için şimdiden teşekkür ederiz. Şu ana kadar yapılan bazı uygulamaları ve dikkat çekici bazı konuları yinelemek istiyorum: - Forum Kuralları başlığını, daha sonra okurum diyerek atlayan yeni üyelerimizden, o bölümü mutlaka okumaları ilk ricamızdır. - İnternet veya msn dili ile yazılan yanlış kelimeler (yaw, nbr, slm, bi, biliom gibi...) düzeltilmektedir. Bu kelimeleri kullanan üyelere küçük puanlarla da olsa ceza verilmektedir. Ancak üyelerimiz nasıl olsa birileri düzeltme yapıyor diye yanlış yazmaya devam etmemelidirler. Bu konuda uyarıları ısrarla dikkate almayan üyelerimizin ceza alabileceklerini üzülerek belirtmeliyiz. - Yazım hatası olan cümleler düzeltilirken ceza verilmemektedir. Anlam bozukluğu veya bilmeden yapılan hatalarda son zamanlarda azalma gözlemlenmiştir. Bu durum forum kalitemiz açısından sevindiricidir.Dilbilgisi kurallarını hepimiz bilemeyiz ancak elimizden geldiğince kurallara uygun yazmaya gayret göstermeliyiz. Gayretli üyelerimize bir kez daha teşekkürler. - Yeni konu açan arkadaşlarımıza (özellikle yeni üyelere) Sadece konu başlığını yazarken ilk harflerin büyük olması gerektiğini bir kez daha hatırlatırız. Bunun dışında, gerekmedikçe ilk harfleri büyük yazmayınız. Tamamen büyük harf de yazmayınız. Noktalama işaretlerine elinizden geldiğince dikkat ediniz. Nokta veya virgül kullandığınızda bir kez ara vermeyi unutmayınız. Ara vermediğinizde sistem iki kelimeyi bitişik olarak algılar ve aramalarda bulunmanız mümkün olmaz. - Yazılarımızın alt kısmında imza diye tabir edilen bölüm üst rütbeli üyelerimizin kullandığı bir ayrıcalıktır. Asteğmen veya daha üst bir rütbeye yükseldiğinizde otomatik olarak imza bölümünüz açılacaktır. Bu süreyi beklemeden imzaya benzer cümleler yazmayınız, paylaşımların alt kısmına değişik eklemeler yapmak veya rumuz yazmanın forum kuralları gereği yasak olduğunu bir kez daha hatırlatırız. Yazısı veya yorumu düzeltilen üyelerimiz başta olmak üzere, hepinizden düşüncelerinizi ve yaptığımız uygulamaları yorumlamanızı rica ediyoruz. Bu satırları okuyorsanız siz de bu güzelliğin bir parçasısınız demektir. Her şeyin daha güzel olması dileğiyle katkılarınızı, eleştirilerinizi bekliyoruz. Hepinize sevgiler saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Acemi ER
![]() Üyelik tarihi: May 2008
|
Güzel bir uygulama teşekkür ederiz .
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Acemi ER
|
Alıntı:
Öncelikle verilen bu önem için ben de herkese teşekkür ediyorum. ![]() Yanlış olan kelimelerin bu şekilde düzeltilmesi hep dikkatimi çekiyor.Bana göre çok güzel bir uygulama.İnsan yanlışlarını daha iyi görebiliyor.Kendi adıma konuşuyorum; Eğer benim yanlışım olursa (ki mutlaka olacaktır) bu şekilde düzeltilmesinden hiç rahatsız olmam.Yanlış yazdığımı ben dahil bütün üyeler görsün, bende daha dikkatli olayım. Bu konuda biraz daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum.Hem Türkçe'nin güzelliğini koruyabilmemiz için hem de moderatörlerimizi daha az yormamız için ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
VIP Üye
![]() Üyelik tarihi: Mar 2008
|
Ben kendi adıma konuşayım,temiz bir dille yazmaya gayret ediyorum ama ne derece başarılıyım bilmiyorum..Kaç senenin verdiği alışkanlıktan dolayı bozulan Türkçemi düzeltmek için elimden geleni yapıyorum..Zaman alacağınıda biliyorum..Sevgili xargon bu çabanızdan dolayıda sizi kutluyorum..Teşekkürler...
|
||
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
SİTE YÖNETİCİSİ
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
|
Bu güzel açıklama için öncelikle sana çok teşekkür ederim sevgili xargon. Bu konuda üyelerimizin de fikrini almaya karar verdik. Umarım kısa sürede fikirlerinizi bildirirsiniz, biz de buradaki çoğunluğun söylediğine göre hareket ederiz.
Ben konu başlıklarından çok şikayetciyim ![]() Yeni açılan konu başlıklarını düzenlemekten doğru dürüst bir iş yapamaz olduk. Umarım xargon'un yazdığı gibi kurallara uyar, bizlerin de işlerini azaltırsınız. Konu başlığı yazarken doğru olan bu; ''Bugün Benim En Kötü Günüm'' yanlış olan ise bu şekilde yazılandır; ''bugün benim en kötü günüm'' umarım bundan sonra daha dikkatli oluruz Şimdiden herkese teşekkürler...![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Yüzbaşı
![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
|
Xargon Abiciğim sana sonuna kadar destek veriyorum. Ben foruma üye olduğumdan beri elimden geldiğince ve fazlasını yaptığıma inanarak her zaman düzgün Türkçe yazmaya çaba gösterdim, gösteriyorum ve gerçek hayatta da bunu yapmaya çalışıyorum. Bu açıklamayı yaptığın için teşekkür ederim.
Temiz Türkçe için el ele verelim...
|
||
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Binbaşı
![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
|
İlkokuldan bu yana,Türkçe ve dilbilgisi her zaman dikkat ettiğim bir husus olmuştur.Tabii ki bütün dilbilgisi kurallarını tam anlamıyla bilemeyiz ama yine de gayret etmek ve doğrusunu öğrenmek de çok güzel bir davranıştır.Bilmeyerek hata yapmak başka,bile bile güzel Türkçe'mizi katletmek başka.Özellikle bu konu bizi ve moderatörlerimizi üzüyor.Gerekli hassasiyeti bütün üyelerimizin göstereceğine inanıyorum.Sevgili Xargon abimiz,bu önemli açıklamaların için teşekkür ederim.
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yasaklı Üye
|
Sevgili Xargon; Formumuzun açık, anlaşılır, doğru bir şekilde Türkçe kullanmaya özen göstermesi, bir üye olarak beni de memnun ediyor. Yapılan yalnış yazımların altına, doğru yazımların, farklı renkle belirtilmesi, uygun olacaktır. Etkili olacağını düşünüyorum. Bende etkili olmuştu. Nazik bir dilde, uyarıp örnek olması açısından diye, açıklama yapmıştın. Bu forumu, forum kurallarını ve düzgün Türkçe yazmaya ve konuşmaya verdiği önem için tebrik ediyorum. Seni de, gösterdiğin bu çabalardan dolayı takdir ediyorum. Arkadaşlar ben de dahil olmak üzere, bütün üyelerimize daha dikkatli paylaşımlar yapmaları, düzgün yazım ve imla kurallarına uyarak, gerekli itinayı göstermelerini rica ediyorum. Unutmayın ki; burada gösterdiğiniz itina, gerçek hayatta da sizi etkileyecek daha düzgün Türkçe konuşma ve yazmaya sevk edecektir. Türk, Türkçe konuşur ve Türkçe yazar. Teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
VIP Üye
![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
|
Türk Dilimizin temiz tutulması açısından yazım kurallarına her konuda uyulması, yazarkende okurkende etkili olmaktadır.Ondokuzforum moderatör'ü olarak Sayın xargon'u Tebrik ediyorum.Türkiyede yaşadığımızı unutmayarak yazacağımız argo kelimeler,gereksiz harf uzatmalar ve sırf Felsefe olsun diye sözcükleri uzatmak dilimize zarar verir.Teşekkürler xargon.
Yanlış yazılmış kelimelerin kırmızı ile belirtilerek düzeltilmesi olabilir.Tümünün düzeltilmesine gerek yok sanırım.
|
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
Acemi ER
|
Arkadaşlar; yorumlarınız için teşekkür ederiz ama fikir de belirtiniz. Bu konuyu açmamızın asıl sebebi; yazım yanlışlarını nasıl düzelteceğimiz konusunda sizin fikirlerinizi öğrenmek. Önceleri düzeltme yaparken, konunun üzerinde düzeltiyorduk. Sonra üyelerin yanlışlarını görebilmesi ve tekrar etmemeleri için, yazının orijinalini bozmadan, altına kırmızı renkte doğrusunu yazarak düzelttik. Bu yöntem sayesinde hatalar bayağı azalmıştı. Fakat bazı tepkiler üzerine bu uygulamamızdan vazgeçtik. Bir süredir eski yöntemle, hatayı belirtmeden düzenleme yapıyoruz. Sizce hangi yöntemi kullanalım; üzerinde mi düzeltelim, altına doğrusunu mu yazalım? Aklınıza gelen başka bir yöntem varsa onu da söyleyebilirsiniz. Fikir ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|